Nyheder

Zafón´s debutbog nu på dansk

taagensfyrste

 Carlos Ruiz Zafón: “Tågens fyrste”

Den spanske forfatter Zafón brød stort igennem hos det danske publikum med romanen Vindens Skygge, som blev oversat til 45 sprog. Siden er Englens spil og Himlens fange kommet til. Nu udkommer hans første bog endelig på dansk.

Tågens fyrste er en vaskeægte spøgelseshistorie og første bind i en trilogi. Året er 1943, og i familien Carvers nye hus fornemmer man ånden efter de tidligere beboere, især sønnen Jacob, der druknede under mystiske omstændigheder. Med hjælp fra deres nye ven Roland går de tre Carver-børn i gang med at efterforske dødsfaldet og snart trækkes de tre venner ind i et eventyr, der vil ændre deres liv for evigt.

I sit forord til bogen skriver forfatteren selv om bogen:

– Tågens fyrste var den første roman, jeg udgav, og den markerede begyndelsen på min karriere som forfatter i 1992. Læsere, der kender mine senere bøger, for eksempel Vindens skygge eller Englens spil, ved måske ikke, at mine første fire romaner oprindelig blev udgivet som ”ungdomsbøger”. Men selvom
de hovedsageligt blev skrevet for unge læsere, var det mit håb, at de kunne appellere til læsere i alle aldre. Da jeg skabte de bøger, prøvede jeg at skrive den slags romaner, jeg selv gerne ville have læst som barn, men som også ville kunne interessere mig, når jeg blev treogtyve eller fyrre eller treogfirs.
I årevis var rettighederne til disse bøger “fanget” i en retslig strid, men de kan nu nydes af læsere i hele verden. Disse tidligere værker er heldigvis blevet godt modtaget af både unge og ikke så unge. Jeg vil gerne tro, at historiefortælling går på tværs af aldersgrænser, og jeg håber, at læserne til mine voksenromaner vil fristes til at udforske disse historier fulde af magi, mystik og eventyr. Og endelig håber jeg, at alle I nye læsere også vil nyde disse bøger, når I begynder jeres egen eventyrrejse ind i bøgernes verden. God rejse, siger Carlos Ruiz Zafón.

Fakta om bogen:
Titel: Tågens fyrste
Forfatter: Carlos Ruiz Zafón
Oversættelse: Iben Hasselbalch
Omfang: 256 sider
Pris: 199,95 Kr.
Udkommer: 30. august 2016

 

 

 

 

 

Kommenter