Nyheder Samfund *

Roman om Anden Verdenskrig i Kina

kinas-to-soenner

Andrew Lam: “Kinas to sønner”

Kinas to sønner er en historisk roman om et ukendt hjørne af 2. Verdenskrig. En barsk fortælling om kærlighed og forræderi og om et usædvanligt venskab mellem to soldater fra vidt forskellige verdener. Kina 1944. Amerikanske tropper er ankommet til Kina for at hjælpe med at kæmpe mod japanerne, der har besat store dele af landet.

Den amerikanske løjtnant David Parker keder sig i det isolerede Chungking, hvor krigen er gået i stå. Han er derfor mere end villig til at melde sig, da en amerikansk mission skal nordpå for at assistere Mao Zedongs kommunistiske styrker. Her møder han Lin Yuen, en dygtig, men reserveret kommunistisk guerillaleder, der ikke er begejstret for at have amerikaneren med på slæb bag fjendens linjer.

Selvom de to soldater intet har til fælles, finder de alligevel sammen i kampen mod den fælles fjende. Gennem de kampe, de udkæmper, og de rædsler, de er vidner til, opstår der et usædvanligt broderskab, som vil forandre dem for altid.

Andrew Lam (f. 1976) er amerikansk forfatter og bor i Massachusetts med sin kone og fire børn. Han har studeret historie, militærhistorie og amerikansk-asiatiske relationer på Yale og medicin ved University of Pennsylvania. Kinas to sønner er Andrew Lams debut som skønlitterær forfatter.
Fakta:

Originaltitel: Two Sons of China

Oversat af: Kirsten A. Nielsen

Omslag: Harvey Macaulay – Imperiet

ISBN: 978-87-638-4665-3

456 sider

Vejl. pris: 299,95 kr.

Udkommer: 29.09.2016

 

Kommenter