Nyheder

krigstrilogi om to brødres håndtering af verdens absurditet

detstorestilehæfte

Agota Kristofs prisbelønnede krigstrilogi om to brødres håndtering af verdens absurditet udkommer nu som en del af Rosinantes klassikerserie. Bogen består af romanerne Det store stilehæfte, Beviset og Den tredje løgn og har forord af Jonas T. Bengtsson.

De 13-årige tvillingedrenge Claus og Lucas sendes ud i skoven for at bo hos deres bedstemor, da deres mor ikke længere kan brødføde dem. Bedstemoren er led og alkoholiseret, og drengene indser, at hvis de skal klare sig i det groteske miljø og overleve de voksnes ondskabsfuldhed, må de rense sig selv for enhver form for medfølelse og barmhjertighed.

De to drenge fører en fælles krigsdagbog og nedfælder nøgternt og objektivt deres daglige oplevelser. Altid agerer de i overensstemmelse med deres afstumpede og følelseskolde moralske kodeks, og fortællingen fremstår på én gang både brutal og naiv, anonym og gribende, modbydelig og smuk.

Agota Kristof (1935-2011) var en prisbelønnet ungarsk forfatter. Under opstanden i 1956 flygtede hun fra Ungarn og bosatte sig i Schweitz. Herfra skrev hun lyrik, dramatik og romaner på fransk. I 1986 modtog hun The European Prize of Literature for Det store stilehæfte, der udkom på dansk i 1987. Beviset udkom i 1989 og Den tredje løgn i 1992.

Originaltitel: Le grand cahier, La prevue, Les troissième mensonge

Oversat af: Nina Lautrup-Larsen

Omslag: Camilla Jørgensen

ISBN: 978-87-638-4880-0

374 sider

Vejl. pris: 199,95 kr.

Udkommer: 23.2.2017

 

Kommenter