Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/litteraturmagasinet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Den skånselsløse Christian 2. – Litteraturmagasinet.dk
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/litteraturmagasinet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Biografi * Nyheder

Den skånselsløse Christian 2.

fyrste

Få regenter har fået et så tvetydigt eftermæle som Christian 2. For nogle var han tyrannen, den svenske selvstændigheds fjende nummer et og manden bag Det stockholmske blodbad. For andre var han Nordens stærke mand.
  Den svenske historiker Erik Petersson fortæller i denne fængslende biografi historien om Christian 2., der var centralt placeret i den drabelige strid, der udspillede sig i Norden i 1500-tallet. En strid, der var afgørende for det Norden, som kom til at forme os helt frem til i dag. Margrete 1.’s samlede Norden – Kalmarunionen – var ved at falde fra hinanden, og Christianb efandt sig som ung konge midt i opløsningen. Tiden var præget af religiøse modsætninger, konspirationer og magtkampe. Christian 2. ønskede og kæmpede for et samlet Norden og var skånselsløs i sine bestræbelser. Han ville også reformere samfundet, udvikle handlen og forbedre bøndernes position. Men begge dele skabte ham mægtige fjender.

Det var dem, vinderne, der endte med at skrive historien, og skrive Christians historie, som vi hidtil har kendt den. Erik Petersson gør sig i denne bog fri af eftertidens fortællinger om Christian og fortæller i stedet historie ud fra samtidige kilder. Velkommen til Norden i 1500-tallet!

 Sprog: Dansk
Sideantal: 528
ISBN: 9788740044737
Format: 151×226
Udk. 29. maj 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: C-Grafik
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Hans Larsen, Henrik Andersen

 

Kommenter