Nyheder

Carl Henning Pedersens monumentale værker

carl-henning-pedersen

Sidsel Ramson: ” Carl-Henning Pedersen – De monomentale værker”

Med fokus på Carl-Henning Pedersens (1913-2007) monumentale værker tages læseren med på en rejse ind i en af Danmarks største kunstneres eventyrlige verden. Rejsen går blandt andet til Ribe Domkirke, til Herning, H.C. Ørsted Instituttet og Karup Lufthavn, hvor nogle af Carl-Henning Pedersens imponerende værker er at finde i dag.

Smukke, farverige mosaikker, glasmosaikker og enorme keramiske værker beskrives i ord og billeder af Sidsel Ramson, Mikael Wivel, Carl-Henning Pedersen, Gunnar Jespersen, Eva og Niels Koppel, Christian Gether, Jens Tang Kristensen, Marcel Paquet, Bitten Damgaard, Henk Trumpie, Helmer Jørgensen, Per Hovdenakk, Per Steen Hebsgaard og Hans Edvard Nørregård-Nielsen.

“i 1993 blev den nye udvidelse af Carl-Henning Pedersen – Else Alfelt Museet, Pyramiden, bygget. Denne gang blev de keramiske fliser lavet og malet i Hag, på værkstedet Structur. Som sædvanlig blev de keramiske fliser lagt ned på gulvet, og med sin stang af bambus og en malerkost fastgjort for enden af den tegnede han en skitse, som så blev bemalet med de farveløse glasurer, lag på lag, rytmisk, stille og roligt, som om han gik sig en tur i skoven. Og så, som en fugl Føniks, der rejser sig fra asken, kom det keramiske maleri ud af ovnen i strålende farver”. Sidsel Ramson fra bogens forord.

Fakta om bogen:
Titel: Carl-Henning Pedersen 
Forfatter: Sidsel Ramson 
Omfang: 224 sider
Pris: 399,95 Kr. 
Udkommer: 23. september 2016.

Kommenter